torstai 27. maaliskuuta 2014

Suklaiset briossit

Tein taas viikonloppuna briosseja, nyt vaihteeksi suklaisia. Nämä maistuvat kahvipöydässä, eivät ole liian makeita, mutta kuitenkin hurjan hyviä. Taikina on sama kuin edellisissä briosseissa, tehdään illalla ja leivotaan aamulla.



n. 25kpl
5 munaa
20g hiivaa
1tl suolaa
0,5dl sokeria
6dl vehnäjauhoa
280g voita
Väliin:
100g tummaa suklaata rouhittuna

Voiteluun:
1 muna



Riko munat leivontakulhoon, murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon sokeri, suola ja vehnäjauhot, vaivaa taikinaa n. 15 minuuttia kunnes taikinaan on muodostunut hyvä sitko. Vaivaa lopuksi pehmeä voi pieninä paloina joukkoon. Taikina saa jäädä melko löysän oloiseksi, ei niin tiukaksi kuin leipätaikina. Taikina turpoaa jääkaapissa ja on aamulla leivontavalmista.





Seuraavana aamuna kumoa taikina jauhotetulle leivontapöydälle. Kauli taikina pitkulaiseksi levyksi. Levitä suklaarouhe levylle ja taita levy kahtia. Leikkaa levystä pitkulaisia kaksinkertaisia suikaleita ja kieputa ne kierteelle. Aseta kierteet pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota n.45 - 60 minuuttia, kunnes briossit ovat kaksinkertaisia.

Voitele munalla ennen uuniin laittoa ja paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia.






 

9 kommenttia:

  1. Ihana aamiaisherkku! Täytyypä ehkä kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  2. Sinullapa on hauskan muotoinen briossi! Varmasti on hyvää, eikä nimi leipomusta pahenna. Lähiympäristöni briossit ovat vain niin toisenmallisia. Menin aikoinaan lankaan tilatessani kahvin kassa 'briossin' ja mitä sainkaan....... Ö!
    Tuosta kupista/ mukista olen ihan vihreä 'jade' - rakastan tuota " Mon Amie" -sarjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen briossipeltiä koittanut metsästää, mutta ei ole tullut vielä vastaan, niinpä aattelin, että voihan ne olla minkämallisia vain, kunhan maistuvat :)
      Haaparannan puolella Iittalan myymälässä on tuota sarjaa myymälässä, sieltä on kuppi kotoisin :) Ja näin Helsingin Stockalla myös näitä tässä pari viikkoa sitten.

      Poista
  3. Aaaah, näyttää niin hyviltä, näitä täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonlopun aamuksi sopii tosi hyvin. Meillä nämä menevät vauhdilla kaupaksi, tuoreena tosi hyviä :)

      Poista
  4. Ihana resepti. Näitä on pakko kokeilla.:)

    VastaaPoista