torstai 6. maaliskuuta 2014

Raakasuklaata


Pitihän se kokeilla raakasuklaan tekoa. Meikä on aikamoinen suklaansyöjä ja raakasuklaatakin tulee välillä ostettua. Kaupassa tuo raakasuklaa vaan on aikamoisen kallista, joten ajattelin testata miten onnistuu kun itse tekee. Raakasuklaan makeutuksena pitäisi käyttää nestemäistä makeuttajaa, esim. hunajaa, jolloin makeutusaine ei erotu suklaan joukosta. Itse kuitenkin laitoin joukkoon lisäksi vielä inkkarisokeria, jotta tulisi hieman makeampi versio. Inkkarisokeri ei aivan täysin sulanut massan  joukkoon, mutta ei se menoa haitannut. Päälle koristeeksi ja mausteeksi laitoin laventelia ja toisiin levyihin pähkinöitä. Hyvää tuli ja aion tehdä toistekin :)







n. 3 levyä suklaata

150g raakakaakaomassaa
120g kaakaovoita
3rkl hunajaa
0,5tl vaniljasokeria
(6tl inkkarisokeria)


Pilko kaakaomassa pieniksi paloiksi ja sulata kaakaovoin kanssa vesihauteessa, sekoita koko sulatuksen ajan. Lisää joukkoon hunaja ja vaniljasokeri ja halutessasi inkkarisokeri. Seos saa lämmetä 42 asteiseksi. Ota kulho pois vesihauteesta ja jäähdytä massa 27 asteiseksi. Itse laitoin astian kylmään veteen, jolloin jäähtyminen tapahtui nopeammin. Sekoita massaa koko jäähtymisen ajan, jolloin saat paremman kiderakenteen. Kun seos on jäähtynyt laita astia takaisin vesihauteeseen ja lämmitä se 31 asteiseksi, sekoittele taas massaa koko ajan. Kaada suklaamassa muotteihin jähmettymään, itse käytin muotteina pakasterasioita jotka vuorasin leivinpaperilla. Kun massa on hieman jähmettynyt voi suklaan päälle ripotella esim. pähkinöitä, laventelia, mantelia tms. koristeeksi ja mausteeksi. Sitten vain odottelemaan, että suklaa jähmettyy ja eikun herkuttelemaan. Jos haluat nopeuttaa jähmettymistä laita suklaa hetkeksi pakastimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti