n. 16kpl
125g pehmeää voita
2,5dl sokeria
4 munaa
1dl perunajauhoa
1dl tattarijauhoa
0,75dl mantelijauhetta
0,75dl kookoshiutaleita
2tl vaniljasokeria
1 banaani
Kuorrutus:
50g voita
50g mascarponejuustoa
3dl tomusokeria
Koristeeksi:
kookoshiutaleita
Muussaa banaani haarukalla soseeksi. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen edelleen vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon yhdessä banaanisoseen kanssa. Aseta muffinsivuoat muffinsipellille ja jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista 180 asteessa n. 12-15min. Anna jäähtyä.
Kuorrutusta varten sekoita kaikki kuorrutuksen aineet tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kuppikakuille ja koristele kookoshiutaleilla.
Hyviltä näyttävät. Onneksi on nykyään hyviä respetejä gluteenittomaan leivontaan, ne kaupan gluteenittomat kun ovat vähän mitä ovat. Ainakin tarjonta on aina sitä yhtä ja samaa, tällaisia ihania erikoisuuksia ei löydy.
VastaaPoistaKiitos. Onneksi tosiaan onnistuu tehdä herkkuja viljattomallekin, olisi kurja syöttää vain riisikakkuja, kun muille on tarjolla kaikkea ihanaa. Ja nämäkin maistuivat ihan kaikille ja töissäkin tykkäsivät, vaikka ei ole kotimaisia viljoja lainkaan. Viljattomatkin voi olla oikeasti hyviä.
VastaaPoista