maanantai 17. maaliskuuta 2014

Manteliset tryffelit

Jouluna tuli syötyä tryffeleitä ja niitä riitti tänne asti, yhden kun päivässä syö, niin kestää kauan aikaa. Nyt kun ne loppui, niin alkoi tehdä mieli uusia. Ajattelin tehdä itse lisää, niin on taas millä herkutella. Loppujen lopuksi tryffelit on helppo tehdä itse ja saa vaikka millaisia variaatioita ja makuelämyksiä. Tänään tein mantelisia tryffeleitä ja muutaman pyöritin vaaleanpunaisessa tomusokerissa. Värjäsin tavallista tomusokeria jauhemaisella elintarvikevärillä, niistäkin tuli ihan hauskan näköisiä.
 

 

n. 16kpl

200g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
15g voita

Kuorrutus:
80g tummaa suklaata
50g mantelirouhetta

Sulata suklaa vesihauteessa yhdessä kuohukerman ja voin kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa kunnes massa on sopivan jämäkkää muotoiltavaksi (n. 1tunti) Pyörittele massasta pieniä palleroita ja laita ne muovirasiaan jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.

Mantelikuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa. Pyörittele tryffelipallot suklaassa kun suklaa on jäähtynyt kunnolla. Jos suklaa on liian lämmintä sulaa tryffeli suklaan joukkoon. Pyörittele suklaassa kastettu tryffeli mantelirouheessa. Laita vielä jähmettymään jääkaappiin ja sitten maistelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti