tiistai 25. maaliskuuta 2014

Banaanikookoskuppikakut

Gluteenittomalla ruokavaliolla oleva ystävä kävi kylästelemässä ja ajattelin pyöräyttää hänelle kuppikakkuja herkuksi. Viljattomalla ruokavaliolla oleville on aika vähän herkkuja kaupassa tai kahviloissa tarjolla ja on mukava kokeilla jotain ystävän iloksi. Nämä kuppikakut maistui kaikille, lapsetkin kyseli, että eikö näissä oikeasti ole yhtään tavallisia jauhoja, oli niin makoisia.





n. 16kpl

125g pehmeää voita
2,5dl sokeria
4 munaa
1dl perunajauhoa
1dl tattarijauhoa
0,75dl mantelijauhetta
0,75dl kookoshiutaleita
2tl vaniljasokeria
1 banaani

Kuorrutus:
50g voita
50g mascarponejuustoa
3dl tomusokeria

Koristeeksi:
kookoshiutaleita

Muussaa banaani haarukalla soseeksi. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen edelleen vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon yhdessä banaanisoseen kanssa. Aseta muffinsivuoat muffinsipellille ja jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista 180 asteessa n. 12-15min. Anna jäähtyä.

Kuorrutusta varten sekoita kaikki kuorrutuksen aineet tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kuppikakuille ja koristele kookoshiutaleilla.

2 kommenttia:

  1. Hyviltä näyttävät. Onneksi on nykyään hyviä respetejä gluteenittomaan leivontaan, ne kaupan gluteenittomat kun ovat vähän mitä ovat. Ainakin tarjonta on aina sitä yhtä ja samaa, tällaisia ihania erikoisuuksia ei löydy.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Onneksi tosiaan onnistuu tehdä herkkuja viljattomallekin, olisi kurja syöttää vain riisikakkuja, kun muille on tarjolla kaikkea ihanaa. Ja nämäkin maistuivat ihan kaikille ja töissäkin tykkäsivät, vaikka ei ole kotimaisia viljoja lainkaan. Viljattomatkin voi olla oikeasti hyviä.

    VastaaPoista