torstai 7. marraskuuta 2013

Suklaapähkinäbrownies

Täällä alkaa olla aika suklaapainotteista :) Eilen tuli leivottua brownieseja, muutama aamulla mukaan töihin ja päivä alkoi hyvin. Laitoin näihin tummaa suklaata ja pähkinäsekoitusta, suolapähkinät sopii hyvin.



 


 12kpl
 
175g voita
2,5dl sokeria
3 munaa
1,5dl vehnäjauhoa
1,5dl tummaa kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta
70-100g tummaa suklaata rouhittuna
 
Suklaaganachekuorrutus:
1dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata
 
Koristeeksi:
Suklaarouhetta
Pähkinäsekoitusta
 
 
Vuoraa n. 20 x 30 cm.n vuoka leivinpaperilla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vaahdoksi vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi suklaarouhe. Suklaarouhe saa olla melko karkeaa, jää mukavia suklaanpaloja valmiisiin brownieseihin. Levitä taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 25-30min. Kokeile kypsyyttä tikulla, tikkuun saa jäädä hieman taikinaa kiinni jotta browniesit jäävät sopivan meheviksi.
 
Anna browniesien jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrutus. Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita kunnes kuorrutus on tasainen. Anna hieman jäähtyä ja levitä kuorrutus tasaisesti brownieslevyn päälle. Ripottele päälle suklaarouhetta ja erilaisia pähkinöitä. Kun kuorrutus on kiinteytynyt, leikkaa levy ruuduiksi. Ja eikun nauttimaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti