Kuvat ovat vähän hämäriä, alkaa olla päivänvaloa jo aika vähän täällä, kaamos tulossa. Pitää varmaan tilata joku lamppu avuksi, että olisi helpompi kuvata.
Kakkupohjat:
150g voita
2dl sokeria
5munaa
2dl vehnäjauhoa
3tl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
150g suklaata
Täyte:
4dl kuohukermaa
0,4dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
2rkl rahkaa
Koristelu:
1 granaattiomena
1-3 appelsiinia
1 viikuna
Täytettä varten vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää joukkoon vaniljasokeria ja rahka ja sekoita hyvin. Kuori appelsiin ja poista viipaleista kalvot. Lohko viikuna ja leikkaa granaattiomenasta sopiva pala päälle. Irrota myös siemeniä koristelua varten.
Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet voi koota kakun. Laita yksi kakkupohjista tarjoilulautaselle ja lisää kolmasosa kermasta päälle, anna valua hiukan reunojen yli. Jos haluat, voi laittaa väliin lisäksi myös appelsiinia paloina. Jos lisäät appelsiineja väliin irrota myös lohkoista kalvot jotta on helpompi syödä. Lisää toinen kakkupohja päälle kevyesti, älä paina, jottei kermat valu ulos. Levitä myös toiseen kerrokseen kolmasosa kermasta ja appelsiinin paloja halutessasi. Lisää päällimmäinen kerros ja sen päälle loput kermat. Koristele granaattiomenan palalla ja appelsiininlohkoilla sekä viikunoilla. Ripottele päälle granaattiomenan siemeniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti