sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Mustikkainen juustokakkubrownies

Tänään taas suklaata,  juustokakkubrownieseja ja joukossa mustikkaa ja valkosuklaata. Tuli hyvää, mustikka ja suklaa maistuu todella hyvälle yhdessä. Yksi lempparisuklaista on tumma mustikkasuklaa ja näissä on vähän samaa. Nämä paranevat kun antaa seistä yön yli, maku vain mehevöityy. Vein brownieseja töihin ja  ne hävisi vikkelään, tuntui maistuvan porukalle :)


 
n. 24 palaa

250g tummaa suklaata
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoa
2tl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

juustokakkukuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,5dl sokeria
1rkl vehnäjauhoa
50g valkosuklaata
100g mustikoita


Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahdon joukkoon vuorotellen sulatetun voin ja suklaan kanssa. Levitä 20x30cm.n vuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla.

Sekoita juustokakkukuorrutusta varten tuorejuusto, muna, sokeri ja jauhot keskenään tasaiseksi massaksi. Kaada suklaataikinan päälle ja ripottele päälle mustikat sekä rouhittu valkosuklaa.

Paista 175 asteessa n. 25-30min. Anna jäähtyä ja nauti :)

1 kommentti: