Pohja:
2 munaa2,5dl sokeria
150g voita
0,75dl maitoa
4dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
0,5tl jauhettua kardemummaa
Täyte:
200g mustikoita
50g pehmeää voita
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoa
Voitele ja jauhota n.20 x 30 cm.n piirakkavuoka. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahdon joukkoon vuorotellen sulatetun voin kanssa varovasti sekoittaen. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle tasaisesti ja ripottele mustikat päälle.
Muruseosta varten nypi pehmeä voi, sokeri ja jauho murumaiseksi seoksi. Ripottele mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa 25-30 min kunnes torttu on kypsä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti