torstai 27. helmikuuta 2014

Suklaiset Dajmkuppikakut

Meillä tykätään hirmuisesti Dajmista ja olen kehitellyt jo jonkin aikaa mielessäni ideaa näihin kuppikakkuihin. Dajmia, maitosuklaata ja tumma suklainen kuppikakku, jonka sisällä maitosuklaata, eli paljon suklaata ja makua,  ja kyllä maistuikin :)




 
 
 

n. 12kpl

Kuppikakut:
100g pehmeää voita
1,5dl sokeria
2 pientä munaa
0,25dl kaakaojauhetta
2,5dl vehnäjauhoa
0,5tl soodaa
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria
1dl vettä
12 palaa maitosuklaata

Kuorrutus:
0,5dl kuohukermaa
100g maitosuklaata
3 Dajm-patukkaa (1,5 tuplapatukkaa)

Koristeluun:
1 Dajm-patukka (tuplapatukan puolikas) rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon edelleen vaahdottaen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen veden kanssa hiljalleen vatkaten. Pilko maitosuklaapalat 12 osaan ja vielä puoliksi. Jaa taikina tasaisesti muffinsivuokiin, paina vuokiin keskelle taikinan joukkoon 2 puolikasta suklaapalaa, palat saa peittyä taikinaan. Paista kakkuja 175 asteessa n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutusta varten kuumenna kuohukerma kiehuvaksi. Rouhi maitosuklaa pieneksi rouheeksi ja lisää kerman joukkoon, sekoita kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasainen. Anna seoksen hieman jäähtyä. Pilko sillä aikaa Dajm-patukat melko pieneksi rouheeksi, lisää rouhe suklaamassan joukkoon. Levitä kuorrutus kuppikakuille ja koristele vielä Dajm-rouheella.

2 kommenttia:

  1. ohhoijaa, että näyttävät ihanilta! Kyllä nämä on pakko testata jossain vaiheessa.

    VastaaPoista