perjantai 31. tammikuuta 2014

Suklaiset keksipähkinäruudut


Tämän helpompaa leipomista ei olekaan, suklaa sulatetaan voin kanssa ja muut ainekset sekoitetaan joukkoon. Ei paisteta vaan jääkaappiin jähmettymään ja kohta jo pääseekiin herkuttelemaan. Takuuvarma herkku lasten mieleen ja aikuisillekin :) Jos käytät gluteenittomia keksejä sopii tämä myös keliaakikoille.






n. 16kpl

100g voita
200g tummaa suklaata
3tl intiaanisokeria tai ruokosokeria
120g keksiä (esim. kaurakeksi, digestive tms.)
2dl pähkinäsekoitusta


Kuorrutus
50g keksiä (esim. kaurakeksi, digestive tms.)
1dl pähkinöitä
70g tummaa suklaata
50g valkosuklaata

Sulata suklaa voin kanssa vesihauteessa. Lisää sokeri mukaan sulamaan. Anna jäähtyä hetken aikaa. Rouhi keksit karkeaksi rouheeksi ja lisää pähkinöiden kanssa sulan suklaamassan joukkoon. Itse käytin osan paahdettuja pähkinöitä ja suolapähkinöitä ja osan paahtamattomia naturelleja pähköinöitä. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada n. 20x20cm.n vuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Kuorrutusta varten sulata tumma suklaa vesihauteessa. Rouhi keksit karkeaksi rouheeksi. Valele sula suklaa pohjan päälle ja painele keksin palat ja pähkinät kiinni suklaaseen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja levitä ohuena nauhana koristeeksi. Laita takaisin jääkaappiin jähmettymään 1-2 tunniksi. Leikkaa valmis levy paloiksi ja tarjoile.

6 kommenttia:

  1. Mmmm, näyttää todella herkulliselta. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi! Eksyin tänne ihan vahingossa, mutta onneksi eksyin. Todella herkullisen näköisiä reseptejä ja hienot kuvat. Lisään kyllä tämän blogin ehdottomasti niihin blogeihin mitä luen. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu :) Mukava kun löysit blogiini ja tykkäsit, ihana kuulla :)

      Poista
  3. Ihania suklaaherkkuja. Sinulla onkin täällä paljon kivoja reseptejä.:)

    VastaaPoista