torstai 16. tammikuuta 2014

Kauraiset myslipatukat siemenillä, karpaloilla ja tummalla suklaalla

Nämäkin ovat viikonlopun leipomuksia. Myslipatukoita evääksi vaikkapa hiihtoretkelle tai töihin, itsellä maistui hyvin iltapalaksi. Kaurassa on paljon kuituja ja se tasoittaa verensokeria, lisäksi siemenet, pähkinät ja kuivatut marjat ovat täynnä hyvää tekeviä vitamiineja ja kivennäisaineita. Sokerina käytin intiaanisokeria, mutta voit käyttää myös tavallista sokeria (laita pikkuisen vähemmän). Nämä maistuvat herkullisille ja ovat vielä todella helppo tehdä. Ei muuta kuin kokeilemaan.
 
 





n. 20kpl

150g voita
8rkl intiaanisokeria tai tummaa ruokosokeria
2rkl hunajaa
5,5dl kaurahiutaleita
2dl erilaisia siemeniä, itse käytin auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä
0,5dl cashewpähkinärouhetta
1dl kuivattuja karpaloita

Kuorrutus:
150g tummaa suklaata

Sulata voi, lisää joukkoon sokeri ja anna sen sulaa joukkoon. Lisää hunaja ja loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi, taikina on murumaista. Vuoraa n. 20x30cm.n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan, painele lusikalla tiiviiksi ja tasaiseksi. Paista 175 asteessa n.20min.

Kun pohja on jäähtynyt voit kuorruttaa sen suklaalla. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja levitä pohjan päälle. Laita viileään, jotta suklaa jähmettyy ja leikkaa soivan kokoisiksi patukoiksi. Säilytä mieluiten viileässä.

4 kommenttia:

  1. Kiitos kommentista blogissani, sillä sen avulla löysin tänne ihanaan blogiisi! Upeita kuvia ja herkullisen näköisiä leivonnaisia. Pakko liittyä lukijaksi. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun tykkäsit ja ihana kun liityit lukijaksi. Sinullakin on ihana blogi :)

      Poista
  2. Löysin blogiisi ihan ensimmäistä kertaa ja olipas mukava tulla tänne. Sinulla on todella upeat kuvat ja kivoja ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun löysit blogiini ja kiitos kehuista. Kuvia on välillä haasteellista ottaa kun valoa on niin vähän talvella, mutta tykkään ottaa kuvia. Tervetuloa uudestaankin :)

      Poista