keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Juustokakkuja limellä ja valkosuklaalla


Viikonloppuna tuli taas leivottua, täällä pakkaset vain jatkuu, joten tulee pysyttyä tiukasti sisällä. Sunnuntaina pakkasta oli -36, mutta aurinko paistaa :). Juustokakkua teki mieli. Laitoin täytteeseen limen mehua ja sulatin valkosuklaata joukkoon, sopivat hyvin yhteen. Mukavan raikasta, mutta ei kuitenkaan liian kirpakkaa. Hieman lämpöisenä maistuivat minusta parhaalle.
Tein nämä amerikanmuffinsivuokiin, mutta voit tehdä tavallisiinkin ja miksei myös miniversioitakin. Jos tekee yhden kakun, tulee tästä annoksesta sopiva 20cm:n vuokaan.



 



n.8-12 kpl

Pohja:
150g kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
150g rahkaa
vajaa 1dl sokeria
0,7dl maissitärkkelystä (maizena)
100g valkosuklaata
1,5 limen mehu
2 munaa

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi. Aseta muffinsivuoat muffinipellille ja painele keksimurska vuokien pohjalle. Paista 175 asteessa 5min.

Täytettä varten sulata valkosuklaa vesihautessa.  Sekoita rahka ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi, lisää joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja munat. Purista 1 ja puolikas limeä mehuksi ja kaada täytteen joukkoon, sekoita vielä mukaan sulatettu valkosuklaa.

Jaa täyte tasaisesti vuokiin, ja paista 175 asteessa n. puoli tuntia. Jos teet tavallisen muffinsin kokoisia on paistoaika hieman lyhyempi, kakun paistoaika on n. 50-60 min.

Koristele kermavaahdolla ja limeviipaleilla.
 


6 kommenttia: