sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Suklaakuppikakut

Rocky Road kuppikakut oli niin tykättyjä, että piti taas leipoa töihin kuppikakkuja. Nämä tein tässä yhtenä iltana pikaisesti, suklainen taikina ja päällä suklaata ja suklaarouhetta. Ei pursotuksia tms. ihan vain nopeat tekeleet jotka helppo kuljettaa rasiassa töihin. Tuli oikein meheviä, vähän browniesin tapaisia. Ja nämäkin hupeni äkkiä ja seuraavana aamuna jo tultiin kyselemään lisää :)






n. 16kpl

3 munaa
2,25dl sokeria
100g tummaa suklaata
150g voita
2,75dl vehnäjauhoa
4tl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
16 palaa tummaa suklaata

Kuorrutus

200g tummaa suklaata
0,75 dl kuohukermaa

Koristelu:
Suklaarouhetta

Sulata voi ja 100g tummaa suklaata vesihauteessa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää munavaahdon joukkoon vuorotellen suklaa-voi seoksen kanssa hiljalleen vatkaten. Jaa taikina muffinsivuokiin. Pilko 16 palaa tummaa suklaata paloiksi ja vielä puolikkaiksi, esim. Fazerin tummasuklaa sopii hyvin, ja paina jokaisen kuppikakun keskelle pari suklaapalan puolikasta, palat saa hieman upota taikinaan. Paista 175 asteessa n. 15min, älä paista liian kuiviksi, tikkuun saa jäädä hieman taikinaa.

Kuorrutusta varten rouhi suklaa ja sulata kerman kanssa vesihauteessa, sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä hieman ja levitä jäähtyneiden kakkujen päälle. Koristele suklaarouheella.

15 kommenttia:

  1. Nam, ovatpa ne maukkaan näköisiä :P Suloisia muffinssivuokia olet löytänyt!

    VastaaPoista
  2. Näyttävät kyllä ihanan suklaisilta ja herkullisilta:)

    VastaaPoista
  3. Hyviltä näyttävät! Ihanaa kun kuppikakun sisällä on suklaata,nam!

    VastaaPoista
  4. Nää on tosi söpöjä! :)
    Oliskos sulla ideoita ystävänpäiväleivoksista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tein viikonloppuna ystävänpäiväksi keksejä niillä muoteilla jotka kesällä ostin. Postaus on vielä tekeillä, mutta tulossa. Mutta joku kuppikakku sopii hyvin ystävänpäiväksi :)

      Poista
  5. Varmasti herkullisia, suklaata suklaata ja suklaata, ei voi olla muuta kuin hyvää. :)

    VastaaPoista
  6. Olipa huippu ohje! Jo kahdesti tehty ;) en kyllä upottanu enää taikinaan suklaan palaa ja kuorrutteen tein erin ja huippu ihania oli ja helpot tehdä!! Kiitos ohjeesta! :) Hyvää ystävän päivää :) -hantta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana kuulla, että tykkäsit ja onnistui :) Hyvää ystävänpäivää myös sinulle

      Poista
  7. Testattu on, minttusuklaasydämellä. Ja hyvää tuli :)
    Mitähän pakastaminen tekisi, meneekö maku pakkasessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pakastin nämä kuorrutuksen kanssa ja onnistui hyvin, maistui ihan samalle kun olivat sulaneet. Ainut, että tuohon suklaan päälle tuppaa tulla vesipisaroita helposti jos jättää ne muovipussiin sulamaan, eli kannattaa sulattaa lautasella. Tai sitten pakastaa ilman kuorrutusta ja kuorruttaa sulattamisen jälkeen :)

      Poista
    2. Hyvä! Kiitos vinkistä ja ohjeesta :) Näitä tehdään meillä lisää, myös pakastukseen!

      Poista