torstai 6. helmikuuta 2014

Juustokakkublondiesit puolukalla

Sain inspiraation tässä yhtenä iltana ja tein puolukkaisia juustokakkublondieseja. Oli helppo ja nopea tehdä ja tuli todella herkullisia, pohjasta ihanan mehevä ja täytettä on reilusti. Puolukka sopii oikein hyvin täytteen joukkoon ja muutenkin leivontaan. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, nämä hävisi vikkelään jääkaapista :)






 
n. 16 kpl

Blondiespohja:
150g pehmeää voita
1,75dl sokeria
2 munaa
2,5dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2rkl kermaa tai maitoa

Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1dl sokeria
2rkl kermaa
0,5tl vaniljasokeria

Päälle:
2,5dl puolukoita

Valmista ensin pohjataikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vaahdottaen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon hiljalleen vatkaten. Lisää lopuksi vielä 2rkl kermaa tai maitoa. Levitä taikina n. 20x30cm.n leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

Täytettä varten sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Ripottele pohjan päälle reilu puolet puolukoista ja kaada juustotäyte puolukoiden päälle. Ripottele loput puolukat juustotäytteen päälle koristeeksi. Paista 175 asteessa n. 30minuuttia.

9 kommenttia:

  1. Nämä ovat niin herkullisen näköisiä! Varmaankin vadelmillakin toimisi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, varmasti vadelmillakin toimisi ja mustikoillakin tulisi varmasti hyviä :)

      Poista
  2. Sun kuvat on tosi kauniita, ihanasti olet ripotellut nuo puolukat rekvisiitaksi ja muutenkin valo on kohdallaan! :) Tälläisiä reseptejä on niin kiva katsella, en esimerkiksi koskaan käytä kuvattomia ohjeita (siis silloin harvoin kun seuraan ohjeita ;) ja ei ne hämärässä puhelimella otetut mössökuvatkaan hirveästi yleensä vakuuta.

    Blondiesit ovat ihania mutta kerran kun olen löytänyt sen täydellisen ohjeen niin en enää ole siitä poikennut :D Voisi tosin joskus pian antaa mahdollisuuden ja tehdä jotain makumaailmaltaan ihan erilaisia mutta kun joku on hyvää niin se on hyvää. Omassa ohjeessani käytän mm. kahvia, valkosuklaata ja sitruunaa ja ommnom sitä tahmeaa ja gooeya taivasta!

    Arvaa vaan tuliko nyt taas (vaihteeksi) kova into leipoa?! Noh, huomenna kakun kimppuun ;)

    www.vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Otan nuita kuvia monesti iltaisin ja sisällä tietysti liian pimeä. Mutta katossa olevan loisteputken ja raksalampun kanssa olen onnistunut saamaan tuon valon ja lisäksi tietty kamerasta asetukset kohdilleen. Ootan vain että päivät alkaa pitenemään ja pääsee ulos kuvaamaan :)

      Laita joku kerta sinun blondiesit blogiisi niin kokeilen niitä :) Välillä on kiva kokeilla jotain erilaista :)

      Poista
    2. Laitoin itseasiassa jo! :D Olin ajatellutkin jo aiemmin että pitääpäs postata ohje blogiini ja se päätös vahvistui kun näin tän sun postauksen ja muistin ne :) Että mene vaan ihmeessä kurkkaamaan ;)

      Poista
  3. Näyttävät ihanan raikkailta. Harvoin tulee puolukoita käytettyä, mutta tätä ohjetta vois kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukan kun yhdistää tuohon tuorejuuston, niin ei maistu lainkaan happamalta, kannattaa kokeilla :)

      Poista