Esitaikina:
2dl haaleaa vettä
2dl spelttijauhoja
5g hiivaa
2.päivä
Esitaikina 1. päivältä5dl haaleaa vettä
15g hiivaa
5dl spelttijauhoa
9,5-10dl vehnäjauhoa
3,5tl suolaa
1.päivä.
Tee esitaikina leipomista edeltävänä iltana. Sekoita
ainekset kulhossa tasaiseksi ja peitä kulho. Jätä käymään huoneenlämpöön
seuraavaan aamuun. Jos leivot vasta myöhemmin seuraavana päivänä, niin laita
esitaikina jääkaappiin tekeytymään.
2.päivä
Liota hiiva veteen. Lisää joukkoon esitaikina ja
spelttijauhot sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja
vaivaa taikinaa konella n 10min tai käsin kaksinkertainen aika. Taikinasta
pitäisi muodostua pallo, joka irtoaa kulhon reunoista. Jätä taikina kohoamaan
noin tunniksi. Muotoile taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja jätä ne kohoamaan liinan alle noin tunniksi. Aseta uuni 250 asteeseen. Voitele leivät vedellä juuri ennen uuniin laittoa ja ripottele päälle siemeniä. Nosta leivät kuumaan uuniin, 10min päästä laske lämpötila 175 asteeseen. Paista vielä n. 20-25min. Leivät ovat valmiita, kun ne kumahtelee, kun niitä koputtaa.
Herkullisen näköisiä leipiä olet leiponut :) Muutenkin aivan ihanan oloinen blogi ja kauniita kuvia!
VastaaPoistaKiitos kehuista :)
Poista