Ostin pussin kotimaisia omenoita ja sain inspiraation
omenajuustokakkuun. Tuli ihanan makuinen kakku, hieman kanelinen ja kivasti
omenainen. Juustokakku on oikeasti helppo tehdä vaikka tekovaiheita onkin
monta. Mutta lopputulos palkitsee, kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Omenahilloke:
350g omenoita
0,5dl vettä
0,5dl vaaleaa muscavadosokeria tai fariinisokeria
1 tl kanelia
Pohja:
200g kaurakeksejä100g voita
Täyte
400g maustamatonta tuorejuustoa150g rahkaa
130g valkosuklaata
2 munaa
0,75dl sokeria
0,7dl maissitärkkelystä
1,5tl vaniliinisokeria
0,6dl kermaa
Valmista ensin omenahilloke. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan. Lisää joukkoon sokeri ja kaneli ja vesi. Keitä hiljalleen kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Tarkoitus on vain saada omenat pehmeiksi ei hilloksi. Siivilöi neste ja jätä omenat jäähtymään.
Valmista pohja seuraavaksi. Murskaa keksit jauheeksi.
Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi. Painele keksimassa
irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175C n. 10min. Jos reunat valuvat
alas paistamisen aikaina, niitä voi painella takaisin ylös heti uunista
ottamisen jälkeen, lusikka on oiva apu tässä. Jätä pohja jäähtymään ja valmista
sillä aikaa täyte.
Sekoita tuorejuusto ja rahka tasaiseksi. Lisää joukkoon
sokeri, vaniliinisokeria ja maissitärkkelys ja sekoita. Lisää lopuksi munat
yksi kerrallaan vatkaten ja viimeiseksi kerma. Vatkaa tasaiseksi.
Kaada täytettä pohjalle kerroksittain omenapalojen
kanssa. Säästä n. puolet omenista
päällimäiseksi ja ripottele ne täytteen pinnalle. Juustokakkua paistaessa
saattaa irtopohjavuoasta tulla hieman nestettä läpi, joten laita vuoka
uunipellin päälle ja paista 175C n. 50min. Tarkkaile loppuvaiheessa, jos kakku
meinaa tummua liikaa, niin pienennä hieman uunin lämpöä.
Oi miten herkullisen näköistä! :)
VastaaPoistaTämä näyttää ihanalta!
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoistavoiko muscavadosokerin korvata jollakin
VastaaPoista