lauantai 12. huhtikuuta 2014

Sitruunakakkua

Mietin viime viikolla, että tekisi mieli leipoa joku oikein mehevä sitruunainen kakku, jossa on välissä mascarponekermaa ja lemon curd-tahnaa. Viikonloppuna sitten leipomaan ja kakku onnistui oikein hyvin. Tuli ihanan mehevä ja sitruunainen kakku, oikein raikas ja keväinen.  Jätin kakun reunat ilman kermaa vaihtelun vuoksi, mutta halutessasi voit peittää myös reunat kermalla.

Mistäköhän johtuu, että bloggeri muutta kuvien sävyjä niitä ladatessa. Alla on kuva siirrettynä Photobucketin kautta ja harmaampi kuva on ladattu suoraan koneelta bloggeriin. Kuvissa on värit aivan samanlaiset, mutta bloggeri tekee valkoisesta jostain syystä harmaan.










3 munaa
3dl sokeria
100g voita
3dl vehnäjauhoa
1.n sitruunan mehu
2tl leivinjauhetta

Täyte:
3dl kuohukermaa
0,4dl tomusokeria
50g Philadelphiajuustoa
130g mascarponejuustoa
1tl vaniljasokeria
Lemon Curd -tahnaa

Kostutus
1dl veteen laimennettua sitruunamehua

Päälle:
Valkosuklaalastuja
mandariininpaloja



Voitele ja jauhota kaksi 12cm:n kakkuvuokaa. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeria valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe ja lisää munavaahdon joukkoon yhdessä sulatetun voin ja sitruunamehun kanssa. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista 175 asteessa n. 45
minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

Täytettä varten vaahdota kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuustot ja vaniljasokeri vaahdon joukkoon, sekoita kunnes massa on tasaista.

Halkaise kakkupohjat kahtia. Aseta ensimmäinen puolikas kakkuvadille ja kostuta hieman laimennetulla sitruunamehulla. Levitä n. 2rkl lemon curd -tahnaa torttupohjalle ja lisäksi kermatäytettä. Kokoa kaikki kerrokset samalla tavalla. Levitä täytettä myös kakun pinnalle ja koristele kakku valkosuklaalla, mandariinilohkoilla yms. mielesi mukaan.


4 kommenttia:

  1. Mulla kanssa ollut bloggerin kanssa ongelmia kuvien värien toistamisessa.tummat taustat menevät usein tosi oudoiksi.omalla ja muiden koneilla kuvat näkyvät normaaleina. Syytä en ole ainakaan toistaiseksi keksinyt. Yritin lähettää oikein palautettakin bloggerille,mutta toistaiseksi sieltä ei ole kuulunut mitään.
    On muuten herkullisen näköinen kakku:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En taida ollakaan ainoa jolla ongelmia bloggerin värien kanssa, toivottavasti joskus tulee parannusta :) Kiitos kakkukehuista :)

      Poista
  2. Voihan hyssykät, kun näyttää hyvältä! Pitäis itsekin alkaa tehdä tällaisia keväisiä leipomuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita, täällä on ollut kevättä rinnassa, on tullut keksittyä keväisiä herkkuja :) Ihanaa kun on niin valoisaa ja aurinkoisia päiviä

      Poista