Pohja:
150g pehmeää voita
1,75dl sokeria
2 munaa
2,5dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
puolikkaan sitruunan mehu
Täyte:
150g maitorahkaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
1 muna
puolikkaan sitruunan mehu
4 säilykepersikan puolikasta
Valmista
ensin pohjataikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää
munat yksi kerrallaan vaahdottaen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää taikinan joukkoon hiljalleen vatkaten. Lisää lopuksi vielä sitruunan mehu. Levitä taikina n. 20x30cm.n leivinpaperilla vuoratun vuoan
pohjalle.
Täytettä
varten sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, muna ja sokeri tasaiseksi seokseksi.Viipaloi persikat ja asettele ne pohjataikinan päälle. Kaada täyte tasaisesti persikoiden päälle vuokaan .
Paista 175 asteessa n. 30minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Onpa ihanan raikkaan tuntuinen ohje. Ehkäpä kokeilen tätä!
VastaaPoistaNäyttääpäs tosi ihanalta! Nämä sopisi täydellisesti pääsiäisen kahvipöytään.:)
VastaaPoistaIhanan keväisen oloinen herkku!
VastaaPoistaOnpa raikkaan näköisiä. SItruuna on ehdoton suosikkini, mutta persikan kanssa sitä ei olekaan vielä tullut yhdistettyä, houkutteleva ajatus.
VastaaPoistaKiitos kaikille paljon kommenteista :) Nämä sopii tosiaan pääsiäisen kahvipöytään ja olivat ihanan raikkaita ja meheviä :)
VastaaPoista