keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Sitrnuunaiset blondiesit

Persikka on yksi lempihedelmistäni ja se sopiikin mainiosti pääsiäiseen ja kevääseen. Näissä blondeissa  on sitruunainen pohja ja täyte, mutta lisäksi täytteen joukossa on persikkaa antamassa makeutta ja makua. Oikein hyvä yhdistelmä, raikas :) Jos haluat, voi persikan tilalla käyttää esim. vadelmia tai aprikoosia.








Pohja:

150g pehmeää voita
1,75dl sokeria
2 munaa
2,5dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
puolikkaan sitruunan mehu

Täyte:
150g maitorahkaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
1 muna
puolikkaan sitruunan mehu
4 säilykepersikan puolikasta


Valmista ensin pohjataikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vaahdottaen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon hiljalleen vatkaten. Lisää lopuksi vielä sitruunan mehu. Levitä taikina n. 20x30cm.n leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
Täytettä varten sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, muna ja sokeri tasaiseksi seokseksi.Viipaloi persikat ja asettele ne pohjataikinan päälle. Kaada täyte tasaisesti persikoiden päälle vuokaan . Paista 175 asteessa n. 30minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.




5 kommenttia:

  1. Onpa ihanan raikkaan tuntuinen ohje. Ehkäpä kokeilen tätä!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpäs tosi ihanalta! Nämä sopisi täydellisesti pääsiäisen kahvipöytään.:)

    VastaaPoista
  3. Ihanan keväisen oloinen herkku!

    VastaaPoista
  4. Onpa raikkaan näköisiä. SItruuna on ehdoton suosikkini, mutta persikan kanssa sitä ei olekaan vielä tullut yhdistettyä, houkutteleva ajatus.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille paljon kommenteista :) Nämä sopii tosiaan pääsiäisen kahvipöytään ja olivat ihanan raikkaita ja meheviä :)

    VastaaPoista