sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Sticky Buns

Tänään oli siivouspäivä ja pullanleipomispäivä. Kokeilin sticky bunseja. Sticky buns on amerikkalaisten pullakeksintö, väliin tulee paljon kanelia, farinisokeria, pähkinää ja rusinaa jos haluaa. Itse laitoin mukaan myös mantelimassaa mehevöittämään täytettä ja rusinat jätin pois. Tuli oikein meheviä ja maistuvia pullia.








Pullataikina:
3dl maitoa tai vettä
30g hiivaa
1,75dl sokeria
0,5rkl jauhettua kardemummaa
100g voita
8-8,5dl vehnäjauhoa

Täyte:
100g pehmeää voita
150g mantelimassaa
1dl fariinisokeria
0,5tl vaniljasokeria
2rkl jauhettua kanelia
70g pähkinöitä rouhittuna


Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja kaada leivontakulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja lisää sokeri sekä kardemumma. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot joukkoon pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen, loppuvaiheessa lisää sulatettu ja jäähtynyt voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa n. 5min, älä tee taikinasta liian kovaa vaan jätä pehmeäksi, saat pehmeitä pullia. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa n. 30-45min, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Taikinan kohotessa valmista täyte. Sekoita pehmeän voi, mantelimassa, sokerit ja kaneli tasaiseksi massaksi. Kun taikina on kohonnut kaada se leivontalaustalle ja vaivaa hieman. Kauli taikina levyksi. Levitä levyn päälle täyte ja pähkinät ja rullaa levy rullaksi. Leikkaa rullasta 16-20 viipaletta ja aseta viipaleet leivinpaperilla vuorattuun n. 20x30cm:n vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Jätä pullien väliin hieman leviämisvaraa.

Anna pullien kohota n. 15-20min ja paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Kun pulla on jäähtynyt voit halutessa koristella sen sokerivesikuorrutuksella.

 

6 kommenttia:

  1. mmm, näitä voisi kokeilla. (:

    VastaaPoista
  2. Näyttävät hyviltä! Rusinat jättäisin minäkin pois. Muuten niitä kyllä saatan syödä, mutta en pullassa enkä varsinkaan leivässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei rusinoita pullaan. Leivässä saatan syödä, mutta jotenkin ei pullassa maistu.

      Poista
  3. Vesi herahti kielelle! Varmasti herkullisia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä maistuivat kyllä ja omatekoinen pulla on muutenkin niin hyvää, aivan eri kuin kaupasta ostettu :)

      Poista