torstai 17. huhtikuuta 2014

Suklainen kääretorttu mangolla

Tässäpä nopea torttu pääsiäisen kahvipöytään. Unelmatorttupohja, välissä mascarponekermaa ja mangoa, päällä kermaa ja suklaata. Nopea tehdä vaikka yllätysvieraille tai muuten omaksi iloksi.





Torttupohja:
4 munaa
2dl sokeria
1,75dl vehnäjauhoa
0,25dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Täyte:
3,5dl kermaa
0,5dl sokeria
125g mascarponejuustoa
0,5tl vaniljasokeria
2prk vauvojen mangososetta

Päälle:
Suklaalastuja
suklaamunia


Valmista ensin torttupohja. Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hitaasti vatkaten munavaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista 175 asteessa n. 8-10 min. Kun pohja on paistunut nosta se leivinpaperin nurkista ja kippaa toisen leivinpaperin päälle johon on ripoteltu sokeria. Irrota leivinpaperi (se jolla torttu paistettiin) varovasti ja anna pohjan jäähtyä jonkin aikaa.

Vaahdota kerma ja sokeri, lisää joukkoon mascarponejuusto ja vaniljasokeria ja vatkaa tasaiseksi. Levitä mangosose torttulevyn päälle, voit ripotella hieman sokeria mangososeen joukkoon, jolloin maistuu makeammalle tortun välissä. Levitä puolet mascarponekermasta torttulevylle mangososeen päälle. Kääri torttu rullalle ja jätä saumapuoli alaspäin. Levitä loppu kerma tortun päälle ja koristele suklaalastuilla ja suklaamunilla tai pääsiäisnamuilla tms. maun mukaan.

2 kommenttia:

  1. Ahh... pitäisi taas itsekin tehdä kääretorttua, viimekerrasta on niin pitkä aika! Jotenkin se oli lapsena niin vakio se koulun kotitalouskirjan suklaakääretorttu voi-tomusokeritäytteellä (14-vuotiaan minun bravuuri hahah) että nyt ei ole viimeaikoina tullut enää tehtyä. Voisi kyllä kehitellä jotain uutta kivaa reseptiä :)

    Sulle on muuten pieni haaste mun blogissa jos haluat osallistua! :)

    http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Tiekkö mulla on ollut sama bravuuri lapsena kun leivoin, aina unelmatorttua ja juurikin sillä oikealla täytteellä, eli voita, tomusokeria jne. Ei tosiaan ole tullut tehtyä aikoihin, mutta oli se niin hyvää silloin lapsena. Pitäis ehkä joskus taas värkätä :)

    VastaaPoista