torstai 24. huhtikuuta 2014

Sitruunaiset juustokakkubrowniesit

Alkoi taas tehdä mieli jotain suklaista leivonnaista. Jääkaapissa oli sitruunaa, joten se mukaan ja  tuorejuustoakin löytyi. Tuli sitten sitruunaista juustokakkua ja browniesia :) Sitruuna sopii hyvin suklaan kanssa, mutta halutessasi voit laittaa sitruunan tilalle tilkan kermaa ja maustaa täytteen vaniljasokerilla.







 


Browniespohja:
175g voita
2,5dl sokeria
3 munaa
2,75dl vehnäjauhoa
2rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaarouhetta
0,25dl vettä tai maitoa

Juustokakkutäyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,5dl sokera
0,5-1 sitruunan mehu

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hiljaa vatkaten taikinan joukkoon. Lisää lopuksi vesi tai maitotilkka. Levitä taikina n. 20x30cm:n vuokaan, tee pinta epätasaiseksi, niin saat kauniin kuvion juustotäytteen kanssa. Sekoita kaikki juustokakkutäytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja levitä kakkutaikinan päälle. Paista 175 asteessa n.30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Voihan namskis, taatusti ihania!

    VastaaPoista
  2. Suklaata ja sitruunaa, eihän tää voi olla kuin hyvää!!

    VastaaPoista