keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Cookies & Cream juustokakku

Tämä juustokakku maistui aivan cookies & cream jäätelölle. Vaniljaa ja keksimurua, vähän suklaata. Tykkään keksijäätelöstä ja monesti olen murskannut vaniljajätskin joukkoon dominomurua, joten siitä tuli inspiraatio tähän kakkuun.





Pohja:

30g voita
100g dominokeksiä (=7 keksiä)

Täyte:
1,5dl kuohukermaa
0,75dl sokeria
150g maustamatonta tuorejuustoa
250 mascarponejuustoa
0,5tl vaniljasokeria
6 dominokeksiä murskattuna
3 liivatelehteä

Koristelu
2 dominokeksiä
suklaarouhetta

Pingota leivinpaperi 18cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista vuoan korkuinen suikale ja aseta se vuoan reunojen sisälle. Voit myös käyttää reunakalvoa. Murenna keksit hienoksi jauheeksi, sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle.

Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan veteen. Vaahdota kuohukerma sokerin kanssa kiinteäksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto, mascarpone ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna tilkka vettä (n. 1rkl) kattilassa, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne vesitilkkaan. Vatkaa liivatteet tasaisena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta lastalla tasaiseksi. Murskaa dominokekseistä vain keksiosa ilman täytettä aivan pieneksi murskaksi ja ripottele kakun pintaan koristeeksi, jos haluat voit lisätä mukaan suklaarouhetta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.


5 kommenttia:

  1. Tämä näyttää ja kuulostaa ihan huikean hyvältä!!

    VastaaPoista
  2. Tita vei sanat suusta tai kirjaimet näppäimistöltä. Ihan samaa olin aikeissa kirjoittaa.;) Kiva, kun täytteessä on purutuntumaakin.:)

    VastaaPoista
  3. Komppaan Titaa ja Katjaa, ihan mielettömän herkullisen näköinen kakku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :) Tämä kyllä maistui, vein töihin ja hupeni äkkiä :)

      Poista