perjantai 2. toukokuuta 2014

Suklaiset laventelikeksit

Muistatteko kun muutama vuosi sitten tekivät Strömsössä laventelikorppuja. Silloin tein niitä muutaman kerran ja myyjäisiinkiin ja ne oli ihan hitti. Ohje on minulla tallessa, että saatanpa niitä taas jossain vaiheessa leipoakin. Mutta nyt tein keksiversion, samanlainen maku, mutta rapea keksimäinen koostumus. Laventeli maistuu kesälle, on aivan omanlainen makunsa, näihin tuli ihan himo :)









n. 60kpl

200g pehmeää voita
1,5dl sokeria
0,5dl intiaanisokeria tai ruokosokeria
5,5dl vehnäjauhoa
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
0,5dl manteli- tai pähkinärouhetta
0,5dl suklaarouhetta
1rkl kuivattua laventelia
1-2 rkl vettä

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, sooda ja vaniljasokeria. Lisää lopuksi pähkinärouhe, suklaarouhe (suklaarouhe saa olla melko pientä rouhetta) ja kuivattu laventeli. Viimeiseksi sekoita joukkoon tilkka vettä, niin että taikinasta tulee kiinteää. Älä vaivaa.

Tee taikinasta kaksi pötkylää, halkaisijaltaan n. 4cm. Kääri pötkylät leivinpaperiin ja laita pakkaseen n. 0,5 tunniksi. Taikinan on tarkoitus hieman kylmettyä, jotta se on helpompi leikata. Leikkaa rullasta n. 0,5cm.n paksuisia viipaleita leivinpaperille ja paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja pakkaa tiiviseen peltipurkkiin.

Itse jätin toisen pötkylän pakkaseen, otan sen sulamaan joku päivä ja paistan lisää keksejä :)

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Itse en ole koskaan vielä kokeillut käyttää laventelia leivonnassa mutta täytyy kokeilla joku päivä, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat leivonnaiset ja niin kauniisti kuvattu!
    Haluan nähdä lisää ja jäin lukijaksesi!
    Tervetuloa vastavierailulle: http://villejalupiineja.blogspot.fi/

    VastaaPoista