keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Vaniljaiset kuppikakut piparinmuruilla ja suklaalla

Testailin viikonloppuna piparisia kuppikakkuja. Yleensä olen jouluksi tehnyt suklaakakkua, mutta ajattelin täksi jouluksi tehdä kuppikakkuja ja jotain muuta herkkua. Jouluna on niin paljon syömistä, että pienet kuppikakut voisi olla ihan kivoja. Tein vaniljaiset kuppikakut ja laitoin taikinan joukkoon piparinmuruja ja suklaarouhetta, tuli mukavasti jouluisen makuisia, mutta ei liian piparisia.





 
n. 16kpl

100g voita
2,5dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria
100g ranskankermaa
1dl maitoa
1,5dl piparin- ja suklaanmuruja sekaisin

Kuorrutus

60g voita
100g philadelphia juustoa
4dl tomusokeria
0,5tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan vaahdottaen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää joukkoon vuorotellen ranskankerman ja maidon kanssa. Sekoita lopuksi kevyesti käännellen joukkoon piparin ja suklaanmurut. Piparinmurut saa olla reilun kokoisia, että erottuvat kuppikakkutaikinasta.

Jaa taikina tasaisesti muffinsivuokiin, täytä n. 2/3 osaa vuoista. Paista 175 asteessa n. 15min.

Kuppikakkujen jäähtyessä valmista täyte. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Pursota kuppikakkujen koristeeksi. Jos teet korkean pursotuksen niin valmista 1,5 kertainen annos kuorrutusta. Itse pursotin osan kuppikakuista ja loput laitoin pakkaseen odottamaan joulua ja jouluvieraita :) Ripottele vielä pinnalle piparinmuruja ja sitten herkuttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti