torstai 12. joulukuuta 2013

Hillajuustokakku valkosuklaalla ja vaniljalla

Tähän kakkuun käytin viime kesänä poimittuja hilloja. Keitin hillat hilloksi jo viikolla ja viikonloppuna tein kakun valmiiksi. Jos sinulla ei ole hillaa pakastimessa myös kaupan hillo käy. Hilloa menee muutama ruokalusikallinen, alla olevalla ohjeellani tulee purkillinen hilloa.

Tuli todella herkullinen kakku. Alla on suklaabrowniespohja, tuorejuustotäytteessä valkosuklaata ja vaniljaa ja hillat hillona ja pakastettuina päällä. Kakku on tehty 12cm.n vuokaan, mutta ohjeen mukaan voi tehdä myös 20cm.n vuokaan, jolloin kakusta tulee hiukan matalampi. Jos haluat korkean kakun 20cm.n vuokaan tee täytettä 1,5 kertainen annos.







Suklaapohja:
100g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1,5dl vehnäjauhoa
2,5rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta

Juustokakkutäyte
200g Philadelphiajuustoa
2dl kuohukermaa
0,5tl vaniljasokeria
0,5dl sokeria
100g valkosuklaata
1 liivatelehti
tilkka vettä

Hillahillo:
300g hillaa
150g hillosokeria
tilkka vettä

Aloita kakun teko keittämällä hillo. Hillosokerilla keitetty hillo säilyy jääkaapissa useita viikkoja, joten sen voi keittää hyvissä ajoin etukäteen. Mittaa kattilaan marjat ja tilkka vettä. Sekoita höyryävään seokseen hillosokeri ja keitä hiljalleen 10-15min välillä sekoittaen. Anna jäähtyä ja kaada puhtaaseen purkkiin, säilytä jääkaapissa.

Valmista kakkupohja. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kakkua leivinpaperilla vuoratussa 20cm.n vuoassa 175asteessa n. 25min. Pohjan jäähdyttyä leikkaa 12cm.n vuokaa apuna käyttäen pohja kakulle. Vuoraa 12cm.n vuoka reunakalvolla ja aseta kakkupohja vuoan pohjalle.

Täytettä varten laita liivatehti likoamaan vesikulhoon n.5 minuutiksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hieman.Vaahdota sillä aikaa kerma sokerin kanssa. Lisää joukkoon Philadelphiajuusto ja vaniljasokeri sekä sulatettu valkosuklaa. Kuumenna kattilassa liedellä n.1-2rkl vettä, purista liivatelehdestä vedet pois ja sulata kuumaan vesitilkkaan. Anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos tasaisena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte vuokaan suklaapohjan päälle  ja laita kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku irtopohjavuoasta, irrota myös reunakalvot. Koristele kakku ennen tarjoilua hillahillolla ja tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti