perjantai 1. marraskuuta 2013

Suklaanrakastajan kakku


Taas teki kovasti mieli suklaakakkua ja ei auttanut kuin alkaa leipomaan. Tämä kakku maistuu kaikille jotka tykkäävät suklaasta. Täytteen ja kuorrutuksen suklaaganacheen voit käyttää tummaa suklaata tai maitosuklaata tai vaikka molempia sekaisin. Itse laitoin tummaa suklaata, se on vaan niin hyvää. Reunojen pursotuksetkin onnistuvat helposti, ovat paljon yksinkertaisemmat tehdä kuin miltä näyttävät.
 





 
Kakkupohjiin:
175g voita
2dl sokeria
2munaa
3,2dl vehnäjauhoa
5 kukkurallista tl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
1rkl maissitärkkelystä (maizena)
150g kermaviiliä

Täyte ja kuorrutus:
500g tummaa suklaata
5dl kermaa

Kakkupohjat:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi 15cm.n kakkuvuokaa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon ja vatkaa vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kermaviilin kanssa. Paista 175 asteessa n. 30min.

Täytettä varten rouhi suklaa pieniksi muruiksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita lusikalla, kunnes massa on tasaista ja kaikki suklaa on sulanut. Kannattaa rouhia suklaa pieniksi muruiksi, niin se sulaa tasaisemmin eikä jää kokkareita. Jätä täyte jäähtymään jääkaappiin ja sekoita välillä. Täyte ei saa jämähtää, mutta sen pitää kuitenkin tulla niin paksuksi että sitä voi helposti pursottaa.

Halkaise kakkupohjat kahtia. Kokoa kakku tarjoiluvadille, levitä täytettä joka kerrokselle n 0,5cm paksu kerros. Kuorruta kakku ohuelti täytteellä ja silota päältä. Pursota lopuksi reunat alhaalta ylöspäin tähtityllalla, nauhana edestakaisin. Anna asettua muutama tunti ja nauti

2 kommenttia:

  1. Täytyi tulla tännekin kommentoimaan, aivan ihanan näköinen kakku ja onnistuneita valokuvia! Kakku on ihanan simppeli mutta kuitenkin samalla näyttävä.

    VastaaPoista