keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kinuskiset cookiesit

Keittelin kondensoitua maitoa valmiiksi toffeeksi jääkaappiin odottamaan leipomuksia. Tulikin idea kokeilla cookieseja joihin laittaa kondensoitua maitoa taikinan joukkoon. Tuli toffeisia herkullisia keksejä. Toffee ei maistunut liikaa, mutta maistui kuitenkin. Osaan kekseistä laitoin pähkinöitä ja osaan tummaa suklaata mukaan.




 
n. 30kpl

1,5dl sokeria
115g voita
230g keitettyä kondensoitua maitoa
1 muna
5dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria
50g tummaa suklaata
50g pähkinöitä rouhittuna

Vaahdota voi, sokeri ja toffeinen kondensoitu maito vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna joukkoon vaahdottaen. Sekoita keskenään muut kuivat aineet paitsi suklaa ja pähkinät ja sekoita hitaasti vaahdon joukkoon. Jaa taikina puoliksi ja sekoita toisen puolikkaan joukkoon suklaarouhe ja toisen puolikkaan joukkoon pähkinät. Tai jos haluat molempia mausteita, niin voit lisätä sekä suklaan ja pähkinät koko taikinaan.

Ota taikinasta noin ruokalusikallisen verran taikinaa kerrallaan ja pyörittele palloksi. Laita pallot leivinpaperille ja paina hieman litteäksi. Jätä hiukan väliä keksien välille kun laitat taikinat pellille, ne leviävät hieman uunissa. Paista 175 asteessa n.10-12min.

Ja sitten herkuttelemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti