maanantai 28. lokakuuta 2013

Kinuskiset suklaakuppikakut


Viikonloppuisin on useimmiten aikaa värkätä enemmän. Ja minun värkkäämiset on leipomista. On niin ihana touhottaa keittiössä ja tehdä herkkuja ilman kiirettä. Täällä pohjoisessa tuli lumetkin jo, mikäs sen parempaa touhua kuin leipoa.
Näissä kuppikakuissa on suklaata ja kinuskia, kaikkien herkkua. Tuli aivan ihanan makuisia ja kuorrutus on mukavasti kinuskinen. Voit käyttää myös kaupan valmista kinuskikastiketta, nykyään löytyy aivan hyviä kinuskikastikkeita jos haluaa hieman oikaista. Ja tulee varmasti hyviä niinkin. Maistele kuorrutusta kun lisäät kinuskikastikkeen, saat juuri sellaisen makuisia kuin mistä itse tykkäät. Nämä maistuivat ja hävisivät jääkaapista todella nopeaan J

 
 




12kpl

2 munaa
1,75dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
4tl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita
0,25dl maitoa
50g suklaarouhetta

Kinuski:
1,5dl kuohukermaa
1dl sokeria
0,5dl fariinisokeria

Kuorrutus:
1dl kuohukermaa
200g philadelphiajuustoa
1tl vaniljasokeriamuk
1dl tomusokeria
0,75-1dl kinuskikastiketta

Koristeeksi:
suklaapähkinöitä

Valmista ensin kuppikakkujen taikina. Vaahdota munat ja sokeria. Sulata voi. Lisää sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito vuorotellen vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Jaa taikina paperivuokiin muffinsipellille, täytä vuoista n.2/3 osaa. Paista 175 asteessa n 15min.

Kuppikakkujen ollessa uunissa keitä kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen. Kinuski on valmista, kun se muuttuu kiinteäksi, kun sitä tipauttaa kylmään veteen. Vesilasiin kylmää vettä ja tipauttaa pisaran kokeeksi.
Kuorrutusta varten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri sekä vaniljasokeri. Vispaa lopuksi joukkoon jäähtynyt kinuski. Jos kinuski on kuumaa, kerma juoksettuu.

Kuppikakkujen jäähdyttyä pursota kuorrutus kakkujen päälle. Kaada päälle kinuskikastiketta ja koristele suklaapähkinöillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti