perjantai 21. helmikuuta 2014

Suklaiset kauracookiesit

Tänään on tullut lenkkeiltyä ja jumppailtua kovasti. Siitä innostuneena teki mieli tehdä jotain hiukan terveellisempää herkkua. Meillä kun  menee herkkuja arkenakin. Leipoessa on helppo sujauttaa kuitupitoisempia jauhoja osaksi taikinaa, lisätä pähkinöitä tai marjoja tms. ja heti tulee paljon ravintorikkaampaa syötävää. Nämä cookiesit sopivat hyvin pieneksi välipalaksi tai kahvihetken herkuksi. Kekseissä on reilusti kauraa, intiaanisokeria, tummaa suklaata ja spelttiä. Kaikki hirmu terveellisiä, joten näitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla. Ja vaikka ovat terveellisempiä niin ovat kuitenkin oikein maukkaita, hyvin näkyi kelpaavan teineillekin.








n. 40kpl

200g voita
1dl sokeria
2,5dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
1 muna
1,6dl sihdattua spelttijauhoa
1dl täysjyväspelttijauhoa
6dl kaurahiutaleita
130g tummaa suklaata

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon loput aineet ja viimeiseksi suklaarouhe, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pallosia ja paina pallot n. 0,5cm paksuisiksi kekseiksi leivinpaperille pellille. Keksi eivät leviä tai litisty paistuessa, joten muotoile niistä sen kokoisia kuin toivot niiden olevan valmiina.

Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja sitten herkuttelemaan. Säilytä keksit tiivissä rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti