lauantai 19. lokakuuta 2013

Omenajuustokakku


Ostin pussin kotimaisia omenoita ja sain inspiraation omenajuustokakkuun. Tuli ihanan makuinen kakku, hieman kanelinen ja kivasti omenainen. Juustokakku on oikeasti helppo tehdä vaikka tekovaiheita onkin monta. Mutta lopputulos palkitsee, kannattaa ehdottomasti kokeilla.



 

 



20cm:n irtopohjavuokaan

Omenahilloke:

350g omenoita
0,5dl vettä
0,5dl vaaleaa muscavadosokeria
tai fariinisokeria
1 tl kanelia

Pohja:
200g kaurakeksejä
100g voita

Täyte
400g maustamatonta tuorejuustoa
150g rahkaa
130g valkosuklaata
2 munaa
0,75dl sokeria
0,7dl maissitärkkelystä
1,5tl vaniliinisokeria
0,6dl kermaa

Valmista ensin omenahilloke. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan. Lisää joukkoon sokeri ja kaneli ja vesi. Keitä hiljalleen kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Tarkoitus on vain saada omenat pehmeiksi ei hilloksi. Siivilöi neste ja jätä omenat jäähtymään.

Valmista pohja seuraavaksi. Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi. Painele keksimassa irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175C n. 10min. Jos reunat valuvat alas paistamisen aikaina, niitä voi painella takaisin ylös heti uunista ottamisen jälkeen, lusikka on oiva apu tässä. Jätä pohja jäähtymään ja valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita tuorejuusto ja rahka tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeri, vaniliinisokeria ja maissitärkkelys ja sekoita. Lisää lopuksi munat yksi kerrallaan vatkaten ja viimeiseksi kerma. Vatkaa tasaiseksi. 

Kaada täytettä pohjalle kerroksittain omenapalojen kanssa. Säästä  n. puolet omenista päällimäiseksi ja ripottele ne täytteen pinnalle. Juustokakkua paistaessa saattaa irtopohjavuoasta tulla hieman nestettä läpi, joten laita vuoka uunipellin päälle ja paista 175C n. 50min. Tarkkaile loppuvaiheessa, jos kakku meinaa tummua liikaa, niin pienennä hieman uunin lämpöä.

4 kommenttia: