sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Mansikkajuustokakku

Pakasteessa on vielä mansikoita vaikka kuinka, joten päätinpä pyöräyttää mansikkajuustokakun. Mansikkarahkaa on tullut syötyä pitkin talvea, joten teki mieli tehdä jotain muuta välillä. Pohjana on keksipohja, paljon mansikkaa täytteessä ja päällä suklaaganache. Jos teet pohjan gluutenittomista kekseistä sopii kakku myös keliaakikolle.




 








Keksipohja:
120g domino- tai oreokeksejä
50g voita

Täyte:
2dl kuohukermaa
1dl sokeria
300g maustamatonta tuorejuustoa
125g rahkaa
175g mansikoita
2tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä

Suklaaganache:
100g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
nokare voita

Pingota leivinpaperi 18cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista vuoan korkuinen suikale ja aseta se vuoan reunojen sisälle. Voit myös käyttää reunakalvoa. Murenna keksit hienoksi jauheeksi, sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle.

Täytettä varten soseuta mansikat sauvasekoittimella hienoksi soseeksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen niin, että ne peittyvät. Vaahdota kerma sokerin kanssa kiinteäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja rahka ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita lopuksi mansikkasose vaahdon joukkoon. Kuumenna tilkka vettä kattilassa, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne vesitilkkaan. Anna jäähtyä hiukan ja vatkaa tasaisena nauhana täytteen joukkoon. Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kun kakku on hyytynyt voit vielä kuorruttaa sen suklaaganachella. Rouhi tumma suklaa pieneksi rouheeksi. Kuumenna kuohukerma kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaarouhe kerman joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kuorrutus on tasaista. Anna kuorrutuksen jäähtyä. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluastialle, levitä jäähtynyt kuorrutus kakun pinnalle ja anna sen valua hieman reunojen yli. Laita vielä takaisin jääkaappiin pariksi tunniksi ja sitten herkuttelemaan.


7 kommenttia:

  1. Tuo mansikan ja suklaan yhdistelmä kuulostaa tosi ihanalta! Tätäkin pitää kokeilla. Malttaiskohan odottaa kesää ja tuoreita mansikoita... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka ja suklaa tosiaan sopii hyvin yhteen, ja mustikka ja suklaa myös. Pitäisi joskus kokeilla joku suklainen mustikkakakkukin :)

      Poista
  2. Tää vaikuttaa tosi namilta. Pitäisköhän tehdä ittelle synttärikakuksi moinen :D

    VastaaPoista
  3. Enpä ole ennen keksinyt laittaa juustokakun päälle suklaakuorrutusta. Tätä pitää ehdottomasti testata. Vähän aikaa sitten tein juustokakun, jossa oli kaksi kerrosta. Toinen mansikasta ja toinen maitosuklaasta. Se oli jo niin herkullinen yhdistelmä, että pakko testata tätäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvälle tuo sinunkin versio, mansikka ja suklaa on ihanat yhdessä :)

      Poista
  4. Minkä kokoista vuokaa käytit tässä? :)

    VastaaPoista