sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Keväiset suklaaleivokset

Nämä leivoset sopivat hyvin keväiseen kahvipöytään ja vaikka pääsiäiseksi. Ajatuksena oli tehdä hedelmäinen täyte ja suklaata kuorruteeksi. Pohjana on muropohja, täytteenä persikkamoussea ja päällä tummasuklaaganache. Tuli ihanan raikkaita ja keväisiä leivoksia. Suklaa hieman kovettuu jääkaapissa, joten leivokset kannattaa ottaa huoneenlämpöön joksikin aikaa ennen tarjoilua. Jos haluat, voi suklaakuorrutuksen jättää pois ja koristella esim. hedelmillä tms. suoraan persikkamoussen päälle. Ja jos haluat, voi leivokset kuorruttaa myös sokerivesikuorrutuksella, jolloin kuorrutuksesta tulee pehmeämpi ja voit tehdä vaikka vaaleanpunaisen kuorrutuksen.

 
 




Muropohjat:

100g kylmää voita
2,8dl vehnäjauhoa
0,4dl sokeria
1 muna
tarvittaessa tilkka vettä

Persikkamousse:
1dl kuohukermaa
1,25dl tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
130g mascarponejuustoa
1tl vaniljasokeria
3 säilykepersikan puolikasta (halutessasi voit käyttää myös aprikoosia)

Suklaaganache:
100g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
koristehelmiä


Valmista ensin muropohjat. Nypi kylmä voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Jos taikina meinaa jäädä murumaiseksi, lisää n. 0,5 rkl vettä joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei saa sekoittaa liikaa, sillä siitä tulee muutoin sitkeä.

Voitele ja jauhota muffinsipellin kolot. Painele taikinaa jokaisen vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Tee foliosta kaulus pohjille, jotta ne pysyvät ylhäällä myös paiston ajan. Itse leikkasin foliosta nelikulmioita jotka painoin taikinan päälle, pohjalle ja reunoille, niin taikina pysyi reunoilla myös paiston ajan. Paista 175 asteessa n. 20min, kunnes pohjien reunat hieman ruskettuvat. Anna jääähtyä ja irrota vuoasta jäähtymisen jälkeen.

Täytettä varten vaahdota kuohukerma kiinteäksi vaahdoksi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mascarponejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Valuta persikoista mehut ja hienonna persikat pieniksi paloiksi ja lisää massan joukkoon. Jaa täyte jäähtyneille leivospohjille, silota pinta veitsellä tasaiseksi. Laita leivokset jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.

Suklaaganachea varten laita kerma ja rouhittu tumma suklaa sulamaan vesihauteeseen. Anna jäähtyä sulamisen jälkeen, jotta kuorrutus ei sulata täytettä. Levitä täytteen päälle suklaakuorrutusta ja koristele sokerihelmillä tms. koristeilla.

Säilytä leivokset jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua jotta kuorrutus ehtii hieman pehmetä.
 

4 kommenttia:

  1. Kuulostavatpa hyviltä! Tuo persikkamoussee on taatusti hyvää,nam.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tita. Persikkamousse oli oikein keväinen ja raikas, sopisi hyvin kakunkin täytteeksi.

    VastaaPoista
  3. Nuo kuulostaa niin herkullisille! Nuo sopivat varmasti hyvin, vaikkapa pääsiäisen kahvipöytään. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Itselläkin oli ajatus pääsiäisestä kun näitä leivoskelin, pääsiäisenä monesti tulee syötyä persikkaa ja muutenkin hedelmäisiä leivonnaisia.

      Poista