torstai 9. tammikuuta 2014

Suklaatorttu

Taas suklaista :) nyt ei kuitenkaan kakkua vaan tortun muodossa. Muropohja jossa on pehmeä suklaatryffelitäyte. Tulee aikalailla mieleen suklainen juustokakku. Ja tämä kyllä maistui ja hupeni nopeasti jääkaapista. Ohjeella tulee kaksi 12cm:n vuokaan tehtyä torttua, mutta toki voit tehdä yhden ison tortunkin jos haluat.








2kpl 12cm:n torttua

Muropohja:
100g kylmää voita
2,8dl vehnäjauhoa
0,4dl sokeria
1 muna
tarvittaessa tilkka vettä

Suklaatäyte:
350g tummaa suklaata
3,5dl kuohukermaa
1rkl voita

Koristeluun:
Suklaarouhetta
pähkinöitä


Valmista ensin muropohjat. Nypi kylmä voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Jos taikina meinaa jäädä murumaiseksi, lisää n. 0,5 rkl vettä joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei saa sekoittaa liikaa, sillä siitä tulee muutoin sitkeä. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Voitele ja jauhota kaksi 12cm:n irtopohjavuokaa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa vuoat taikinalla reunoilta ja pohjasta.  Tee foliosta kaulus pohjille, jotta ne reunat pysyvät ylhäällä myös paiston ajan. Paista 175 asteessa n. 20min, kunnes pohjien reunat hieman ruskettuvat. Anna jääähtyä ja irrota vuoasta jäähtymisen jälkeen.

Täytettä varten rouhi suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaamurusten päälle, lisää voinokare joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä hieman ja jaa se tasaisesti muropohjille. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi. Koristele lopuksi suklaarouheella ja pähkinöillä.

4 kommenttia:

  1. oijoi, kun näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Mä en tajuu, että millanen kaulus siitä foliosta pitää tehä. Saisiksä kuvaa siitä vaiheesta ens kerralla? Tää näyttää tosi hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaulusta varten leikkaa foliosta noin 60cm pitkä pätkä. Rutista foloinpätkä n. 2cm korkeaksi ja 60cm pitkäksi pötkyläksi. Kun taikina on vuoan pohjalla ja reunoilla aseta pötkylä kuin vanteeksi taikinan reunoille, niin, että taikinan reuna ja vuoan ja foloin väliin. Toinen konsti on ostaa kuivattuja herneitä pari pussia ja kun taikina on vuoan reunoilla j pohjalla, laittaa taikinan päälle pohjalle leivinpaperia ja kaataa kuivatut herneet sitten vuokaan. Sitten pohja paistumaan herneiden kanssa. Otanpa ensi kerralla kuvan, siitä on niin paljon helpompi katsoa.

      Poista
  3. Moi, eikö täytteeseen tule todellakaan muuta? Minun tekemän kakun täyte jäi melko velliksi, ei näytä yhtään kuva tortulta. Käytin maitosuklaata, eihän se ole voinut paljoa vaikuttaa?

    VastaaPoista