tiistai 28. tammikuuta 2014

Rocky Road kuppikakut

Vein maanantain piristykseksi näitä kuppikakkuja töihin. Oli kuulemma niin hyviä, ettei malttanut syödä, jottei pääse loppumaan :) Tuli tosi meheviä kakkusia, hieman tahmeita sisältä ja päällä herkkuja.









n. 16kpl

3 munaa
2,5dl sokeria
150g voita
100g tummaa suklaata (sulata)
2,5dl vehnäjauhoa
2tl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl minivaahtokarkkeja
1dl rouhittua tummaa suklaata (päälle)

Kuorrutus:

1,5dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata
0,5 dl minivaahtokarkkeja
pähkinöitä
suklaapaloja

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää munavaahdon joukkoon vuorotellen suklaa-voi-seoksen kanssa hiljalleen vatkaten. Jaa taikina muffinsivuokiin, painele pinnalle vaahtokarkit ja suklaarouhe. Paista 175 asteessa n. 15min, kakut saa jäädä hieman tahmeiksi sisältä.

Kuorrutusta varten rouhi suklaa pieneksi rouheeksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Lisää suklaarouhe kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä hieman ja levitä jäähtyneiden kakkujen päälle. Koristele vaahtokarkeilla, suklaan paloilla ja pähkinöillä. Laita jääkaappiin odottelemaan n. tunniksi ja sitten vasta herkuttelemaan.

 





6 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! Näitä olen itsekin ajatellut kokeilla ja täältähän sainkin nyt hyvän reseptin :) Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta, Rocky Road on aina hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu täytyy testata joku kerta Rocky Road paloja, nekin olisi varmasti hyviä.

      Poista
  3. Näyttivät niin hyviltä, että oli ihan pakko kokeilla tuota reseptiä! Rocky Road on aina vaan niin hyvää, että halusin kokeilla itsekin. Saamani lopputulos ei tosin näyttänyt lainkaan nätiltä, ennemminkin ydinsodan taistelutantereelta, mutta maku kyllä korvasi kaiken! Kysymys kuuluukin, että miten saat kaikista leivoksistasi niin upean näköisiä? Onko kyse vain harjoittelusta vai onko sulla joku erityinen kikka? Mutta joka tapauksessa, hyvää oli ja näitä tulee tehtyä uudelleenkin, kiitos reseptistä siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kokeilit ja maistui. Ja jos maistuu hyvälle, niin se kyllä tosiaan korvaa ulkonäön. Ei se minullakaan aina kaikki mene ihan putkeen :) Mutta olen leiponut ihan pienestä tytöstä, että ehkä se kokemus auttaa, en osaa mitään kikkaa sanoa. Huolellinen kannattaa olla ja tehdä rauhassa ajan kanssa, niin yleensä onnistuu paremmin.

      Poista